Hozzávalók:
80 dkg krumpli
20 dkg liszt
5 dkg Liga margarin
2 evőkanál búzadara
1 tojás
só
mák ízlés szerint
porcukor ízlés szerint
Elkészítés menete:
A krumplit pucold meg, darabold fel, majd bő vízben főzd puhára. Ha megfőtt, törd össze, majd várd meg, amíg annyira kihűl, hogy tudj vele
dolgozni. Add hozzá a tojást, a margarint, két
evőkanálnyi búzadarát és a lisztet, majd dolgozd össze az egészet. Ha jól
formálható tésztát kaptál, akkor lesz jó. Ha kicsit túl lazának találod, még
adj hozzá egy kis lisztet. Ezek után nyújtsd ki lisztezett felületen
körülbelül egy centi vékonyra a tésztát, és csíkozd fel egységes méretű -
három-négy centis - csíkokra. A levágott részeken sodorj egyet, majd tedd őket
egy kilisztezett tálkába. Miután az egészet feldolgoztad, már csak meg kell
főzni a levágott, hengerelt tésztát, bő, forró ,enyhén sós vízben. Amikor
felúsznak a víz tetejére, akkor kész vannak. Szedd ki őket, tedd egy tálba,
majd tálaláskor szórd meg jó alaposan porcukorral és mákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése