Keresés ebben a blogban

2014. október 7., kedd

Mákos nudli

Hozzávalók:

80 dkg krumpli
20 dkg liszt
5 dkg Liga margarin
2 evőkanál búzadara
1 tojás
mák ízlés szerint
porcukor ízlés szerint

Elkészítés menete:

A krumplit pucold meg, darabold fel, majd bő vízben főzd puhára. Ha megfőtt, törd össze, majd várd meg, amíg annyira kihűl, hogy tudj vele dolgozni. Add hozzá a tojást, a margarint, két evőkanálnyi búzadarát és a lisztet, majd dolgozd össze az egészet. Ha jól formálható tésztát kaptál, akkor lesz jó. Ha kicsit túl lazának találod, még adj hozzá egy kis lisztet. Ezek után nyújtsd ki lisztezett felületen körülbelül egy centi vékonyra a tésztát, és csíkozd fel egységes méretű - három-négy centis - csíkokra. A levágott részeken sodorj egyet, majd tedd őket egy kilisztezett tálkába. Miután az egészet feldolgoztad, már csak meg kell főzni a levágott, hengerelt tésztát, bő, forró ,enyhén sós vízben. Amikor felúsznak a víz tetejére, akkor kész vannak. Szedd ki őket, tedd egy tálba, majd tálaláskor szórd meg jó alaposan porcukorral és mákkal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése