Hozzávalók:
1 kg birsalma
50 dkg cukor
20 dkg bontott dió
2 citrom leve
Elkészítés menete:
Kezdésként az almákat mosd meg jó alaposan,
tisztítsd meg , majd egy jó nagy lábasba darabolt bele,
és öntsd fel vízzel annyira, hogy ellepje őket. Amikor már megpuhultak, facsard hozzájuk a citrom levét,tedd bele a cukrot és botmixerrel turmixold őket
addig, amíg egyenletes nem lesz. Folyamatos kevergetés mellett várd meg, amíg újra
felforr, szórd bele a diót, főzd még körülbelül 20 percig, majd zárd el alatta a
gázt. Végy elő különböző, számodra szimpatikus formákat, öblítsd át őket hideg
vízzel, öntsd beléjük a masszát, majd tedd az egészet hűvös helyre, hogy a
birsalmasajt megdermedjen. Egy napot hagyd állni, utána kiütögetheted a
formákból, és már fogyaszthatod is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése