Keresés ebben a blogban

2014. október 5., vasárnap

Birsalmasajt





Hozzávalók:

1 kg birsalma
50 dkg cukor
20 dkg bontott dió
2 citrom leve

Elkészítés menete:

Kezdésként az almákat mosd meg jó alaposan, tisztítsd meg , majd egy jó nagy lábasba darabolt bele, és öntsd fel vízzel annyira, hogy ellepje őket. Amikor már megpuhultak, facsard hozzájuk a citrom levét,tedd bele a cukrot és botmixerrel turmixold őket addig, amíg egyenletes nem lesz. Folyamatos kevergetés mellett várd meg, amíg újra felforr, szórd bele a diót, főzd még körülbelül 20 percig, majd zárd el alatta a gázt. Végy elő különböző, számodra szimpatikus formákat, öblítsd át őket hideg vízzel, öntsd beléjük a masszát, majd tedd az egészet hűvös helyre, hogy a birsalmasajt megdermedjen. Egy napot hagyd állni, utána kiütögetheted a formákból, és már fogyaszthatod is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése