
Hozzávalók:
1
egész sütnivaló csirke
4-5
gerezd fokhagyma
1
kis fej vöröshagyma
1
deci száraz fehérbor
2
evőkanálnyi Liga margarin
2
deci víz
1
evőkanálnyi szárított kakukkfű
1
csapott evőkanálnyi pirospaprika
só,
frissen őrölt bors
olívaolaj
Elkészítés :
A csirkét jó alaposan mosd át kívül-belül, majd
dörgöld át szintén jó alaposan só, pirospaprika, egy-két gerezdnyi reszelt
fokhagyma és olívaolaj keverékével, szintén kívül-belül, majd helyezd egy
tepsibe, fedd le alufóliával.A sütőt melegítsd elő 220 fokra , a csirkét tedd be negyed órára.
Ha letelt a negyed óra, akkor távolítsd el a
fóliát, és süsd a húst további 40 percig, ezen a hőmérsékleten. Miután ez is
letelt, egy tűvel vagy villával ellenőrizd, hogy átsült-e. Ha a bőre jó
ropogós, a hús pedig omlós és puha, akkor már jó. Egy serpenyőt tégy a tűzhelyre, és közepes lángon kezdd el benne
melegíteni a margarint. Amikor megolvadt, akkor add hozzá a kakukkfüvet, reszeld
bele a fokhagymát, karikázd bele a vöröshagymát, és így pirítsd őket egy
percig, majd öntsd fel a fehérborral. Így főzd két-három percig, majd öntsd fel
a vízzel az egészet, és főzd további öt percig, időnként megkeverve. Ha ez is
letelt, kész vagy mindennel, a szafttal locsold meg jól a csirkét, egyben és
fogyasztás közben is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése