Keresés ebben a blogban

2014. október 12., vasárnap

Egyben sült csirke



Hozzávalók:

1 egész sütnivaló csirke
4-5 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 deci száraz fehérbor
2 evőkanálnyi Liga vaj
2 deci víz
1 evőkanálnyi szárított kakukkfű
1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
só, frissen őrölt bors
olívaolaj


Elkészítés :

A csirkét jó alaposan mosd át kívül-belül, majd dörgöld át szintén jó alaposan só, pirospaprika, egy-két gerezdnyi reszelt fokhagyma és olívaolaj keverékével, szintén kívül-belül, majd helyezd egy tepsibe, fedd le alufóliával.A sütőt melegítsd elő 220 fokra , a csirkét tedd be negyed órára.

Ha letelt a negyed óra, akkor távolítsd el a fóliát, és süsd a húst további 40 percig, ezen a hőmérsékleten. Miután ez is letelt, egy tűvel vagy villával ellenőrizd, hogy átsült-e. Ha a bőre jó ropogós, a hús pedig omlós és puha, akkor már jó. Egy serpenyőt tégy a tűzhelyre, és közepes lángon kezdd el benne melegíteni a vajat. Amikor megolvadt, akkor add hozzá a kakukkfüvet, reszeld bele a fokhagymát, karikázd bele a vöröshagymát, és így pirítsd őket egy percig, majd öntsd fel a fehérborral. Így főzd két-három percig, majd öntsd fel a vízzel az egészet, és főzd további öt percig, időnként megkeverve. Ha ez is letelt, kész vagy mindennel, a szafttal locsold meg jól a csirkét, egyben és fogyasztás közben is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése