Keresés ebben a blogban

2013. október 29., kedd

Sütőben sült keszeg Ádi konyhájáról


Hozzávalók :
  • kis keszegek
  • liszt
  • reszelt fokhagyma
  • pirospaprika
  • szeletelt füstölt szalonna
Elkészítése:

A megtisztított halat  2-3 mm-ként beirdaljuk és megsózzuk kívül-belül. 30 percig hagyjuk állni. Egy zacskóba beleszórjuk a lisztet és a pirospaprikát. Összefogjuk a zacskó száját és jól összerázzuk a benne levő dolgokat. A halat is beletesszük a zacskóba és így is jól átforgatjuk a zacskót. Egy tepsit vagy jénait kiolajozunk vékonyan, és sorba rakjuk a halakat. A hasüregükbe pedig mindegyiknek teszünk 1-1 szelet szalonnát és szórunk bele a reszelt fokhagymából. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Egy kis káposztasalátával kiváló. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése