Hozzávalók :
- kis keszegek
- liszt
- só
- reszelt fokhagyma
- pirospaprika
- szeletelt füstölt szalonna
Elkészítése:
A megtisztított halat 2-3 mm-ként beirdaljuk és megsózzuk kívül-belül. 30 percig hagyjuk állni. Egy zacskóba beleszórjuk a lisztet és a pirospaprikát. Összefogjuk a zacskó száját és jól összerázzuk a benne levő dolgokat. A halat is beletesszük a zacskóba és így is jól átforgatjuk a zacskót. Egy tepsit vagy jénait kiolajozunk vékonyan, és sorba rakjuk a halakat. A hasüregükbe pedig mindegyiknek teszünk 1-1 szelet szalonnát és szórunk bele a reszelt fokhagymából. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Egy kis káposztasalátával kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése