Keresés ebben a blogban

2013. október 27., vasárnap

Rántott ponty Ádi konyhájából


Hozzávalók:

fehérbors
pirospaprika
kurkuma
hagyma ( apróra vágva )
apróra vágott citromfű
1-2 ek. olaj
citrom 
A panírhoz:
 
liszt
tojás
zsemlemorzsa


Megpucoljuk, felszeleteljük, besózzuk a halat . Elkészítjük a fűszert a következőképpen : először a száraz fűszereket tesszük egy tálba ,majd a hagymát a citromfűvel és legvégül az olajat.Jól összekeverjük, a citrom felének a leve is mehet bele. Hagyjuk összeérni az ízeket 10 percig. A fűszerrel jól bedörzsöljük a halat, és hagyjuk fél órát érlelődni. bepanírozzuk a halat, és forró olajban kisütjük. Friss salátával és krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése