Keresés ebben a blogban

2013. október 27., vasárnap

Fokhagymás-paprikás ponty egészben Ádi konyhájából

Hozzávalók:
  • ponty
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • étolaj
  •  víz

Elkészítése:
  • A pontyot megtisztítjuk,fejét és farkát eltávolítjuk,kizsigereljük, az egyik oldalát a gerincig 1-2 cm-enként bevagdossuk, majd kívül-belül megsózzuk.
  • Utána a fokhagymákat megtisztítjuk, összetörjük, majd a pirospaprikával összekeverjük. Ezek után a vágatokba betöltjük.
  • A tepsibe vagy jénai tálba beleöntjük az olajat és a vizet, majd rátesszük a pontyot. 40-45 perc alatt elkészül, közben 5 percenként locsolgassuk meg saját szaftos levével.
  • Héjában sült burgonyával és csemegeuborkával kiválló, de bármivel fogyasztható, ki mit szeret, vagy éppen mi van otthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése