Keresés ebben a blogban

2013. november 22., péntek

Vadbirs dzsem Ádi konyhájáról


Hozzávalók 8 főre:

1 kg birsalma
12 dl víz
5 bögre cukor
friss citromlé

Elkészítése:

A gyümölcsöt megmossuk, eltávolítjuk a szárát, és hideg vízbe téve felforraljuk. Kb. 40-45 percig nagy lángon forraljuk, amíg a gyümölcs megpuhul. A gyümölcsöket kivesszük a vízből, félretesszük őket sajtnak, vagy kidobjuk, mert magában ehetetlen. A gyümölcs levét megmérjük, ahány bögre gyümölcslevünk van, annyi bögre, plusz még egy cukrot teszünk hozzá, és elkezdjük főzni a dzsemet, egész besűrűsödésig. Akkor jó, ha néhány cseppet hideg kistányérra csöppentünk, és nem folyik már. Ha kész, beletesszük két citrom kifacsart levét, ezzel még 2 percig főzzük.
Nagyon tiszta, száraz üvegekbe töltjük, ha kihűl, lezárjuk az üvegeket, és hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése