Keresés ebben a blogban

2013. november 28., csütörtök

4 tejmentes ínycsiklandó tésztaétel

Orsó tészta vörösboros raguval

Hozzávalók:

35 dkg orsó tészta
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
40 dkg darált hús
20 dkg gomba
2 evőkanál paradicsompüré
2 dl száraz vörösbor
mustár
őrölt bors
majoránna
oregánó

A tésztát kifőzzük,majd kevés olajjal összekeverjük. Az apróra vágott hagymát a maradék olajon megfuttatjuk. A darált húst hozzáadjuk, fűszerezzük és fehéredésig sütjük. A megtisztított gombát a paradicsompürével együtt a húshoz adjuk és a bort ráöntjük. A ragut készre pároljuk.

Tojásos sertéscsíkok sült tésztával

Hozzávalók:

25 dkg sertéscomb
25 dkg hosszúmetélt
1 kávéskanál kukoricaliszt
1˛/2 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
1 szem kockacukor
olaj a sütéshez
2 gerezd fokhagyma
diónyi friss gyömbér
3 szál újhagyma
6 tojás
bors

A szódabikarbónát összekeverjük egy kanálnyi vízzel,beletesszük a csíkokra vágott sertéshúst,10-12 percig pácoljuk. A tésztát kifőzzük,lecsepegtetjük és a szétnyomott,olajban barnára pirított fokhagymán állandóan kavargatva átsütjük. A sertéshúst olajon,serpenyőben megsütjük. Egy evőkanálnyi olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a gyömbért,majd beletesszük a sertésszeleteket,ráöntjük a felvert tojást,amibe előzőleg belekevertük a kukoricalisztet és a cukrot.


Olasz pulykamell hosszúmetélttel

Hozzávalók:

25 dkg hosszúmetélt
8 szelet pulykamell
8 szelet gépsonka ( ellenőrizzük a csomagoláson az összetételt )
zsályalevelek
2 evőkanál olívaolaj
2 dl olaszrizling
2 dl húsleves
10 dkg Liga margarin
bors

A pulykaszeleteket egy-egy sonkával,két-két zsályalevéllel kibéleljük,szélét behajtjuk,fogvájóval rögzítjük. Forró olajon mindkét oldalukon megsütjük,majd fűszerezzük. A visszamaradt olajat felöntjük levessel és fehérborral,ahogy forrni kezd hozzáadjuk a hideg margarint,kevergetjük. Tálaláskor a kifőtt tésztát és a hússzeleteket leöntjük  a mártással.



Makaróni zöldbabos mártással

Hozzávalók :

40 dkg zöldbab vagy ceruzabab
4 gerezd fokhagyma
1 nagy konzerv főtt fehér bab
50 dkg makaróni
2 evőkanál olívaolaj
1 üveg paradicsommártás
bazsalikom
bors

A tészta főzővizében  kb. 10 percig főzzük a zöldbabot. Leszűrjük,majd  megfőzzük a tésztát. Közben mélyebb serpenyőben  az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a reszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a leöblített fehér és zöldbabot, 5 percig pirítjuk. Ráöntjük a paradicsommártást ,sóval, bazsalikommal és őrölt borssal ízesítjük és összeforraljuk. A tésztát összeforgatjuk a mártással és azonnal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése