Keresés ebben a blogban

2010. december 12., vasárnap

Debreceni mézes sütemény

.
Hozzávalók 6 főre  :

■4 tojás
■10 dkg porcukor
■1 cs. sütőpor
■50 dkg finomliszt
■4 dl méz
■1-1 mokkáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
■10 dkg dió


1.A tojást és a porcukrot habosra keverjük.
2.A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fűszerekkel. Hozzáadjuk a langyos mézet és a felvert tojást.
3.Margarinnal kikent tepsibe rakjuk. (kb. 2-3 cm vastagságban terüljön el benne)
4.A tetejét durvára vágott dióval szórjuk meg. Egy kicsit nyomkodjuk is  bele.
5.Előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük. ( 25-20 perc)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése