Az eper gazdag a pektin nevű oldódó rostanyagban és elősegíti a koleszterin kiválasztását. Magas a C vitamin tartalma és van benne vas is. a mandula is nagyon sok fontos tápanyagot tartalmaz : fehérjét, B vitamint, cinket, vasat, kalciumot és magnéziumot.
Hozzávalók
18 cm átmérőjű tortaformához:
10 dkg Liga margarin
5 dkg porcukor
1 db tojás
7 dkg darált mandula
A gyümölcsös réteghez:
15 dkg eper
5 dkg cukor
2 dkg liszt
A tetejére:
5 dkg szeletelt mandula
A tésztához a puha margarint és a tojást kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a darált mandulát és összekeverjük. 18 cm átmérőjű tortaformába kanalazzuk és elegyengetjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. Az epret egy tálba tesszük, megszórjuk a cukorral és a liszttel és összeforgatjuk, majd a tésztára szórjuk. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk és 25 percig sütjük, majd rászórjuk a szeletelt mandulát és további kb. 15 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése