Keresés ebben a blogban

2014. május 19., hétfő

Csokis keksz

Hozzávalók 15-20 db-hoz:

10 dkg cukor
2 db tojás
7 dkg Liga margarin
20 dkg étcsokoládé + 10 dkg felvágva 
1 mokkáskanál szódabikarbóna
7 dkg darált mandula 

A margarint, a 20 dkg étcsokoládét és a cukrot egy lábasban közepes lángon összeolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és pár percig hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és elkeverjük, majd a mandulát, a sütőport és az apróra vágott 10 dkg étcsokoládét is hozzákeverjük. 
A masszát hűlni hagyjuk, ha már nem meleg a lábas, hűtőbe rakjuk (akár 1 éjszakára is). Sütőpapírral bélelünk ki két tepsit, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A megdermedt masszából diónyi golyókat formázunk, a tepsire helyezzük, és tenyérrel, vagy egy pohár talpával kilapítjuk. Sütőbe toljuk, és 12 percig sütjük, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése