Paradicsomos csirke
Hozzávalók:
•5 dl paradicsompüré
•4 csirkemell filé
•2 evőkanál liszt
•1 fej vöröshagyma
•olaj
•szárított petrezselyem
A csirkemelleket csíkozd fel. A hagymát pici olajon pirítsd meg, és tedd bele a húst.
Önts rá egy kis vizet, és párold majdnem puhára. Tedd rá a lisztet, öntsd rá a paradicsompüréhez kevert petrezselymet, és főzd puhára.
Almás csirkemell
Hozzávalók:
•4 csirkemell filé
•2 alma
•fél dl olaj
•szárnyas-fűszersó
A csirkemelleket picit klopfold ki. Fűszerezd be, és pici olajon pirítsd meg a szeleteket. Egy tepsibe fektesd bele őket, majd a felszeletelt almákat tedd a tetejükre. Alufóliával takard be, és süsd meg.
Zaftos csirkemell
Hozzávalók:
•1 kg csirkemell
•3 dl növényi tejszín
•3 tojás
•5 dkg margarin
•liszt
•só
A csirkemellet csíkozd fel, és forgasd bele a lisztbe, majd a tojásba. Egy margarinnal kikent jénaiba tedd bele a húst. A tejszínt sózd , ízesítsd ízlés szerint. Öntsd rá a húsra, és süsd meg.
Mézes-mustáros csirkemell
Hozzávalók:
•4 csirkemell filé
•méz
•mustár
•só
•bors
•pirospaprika
•olívaolaj
A mézet és a mustárt keverd össze, és fűszerezd ízlés szerint. A csirkemellek mindkét oldalát alaposan kend be ezzel a keverékkel. Fektesd a húsokat tepsibe, és önts rájuk olívaolajat. Fedd le a tepsi tetejét alufóliával, és süsd meg a húst előmelegített sütőben. Ha a hús már puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg egy kicsit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése