A nyári hétvégék tökéletesen alkalmasak egy kerti partira, de ha nincs kerted, akkor az alábbi receptet sütőben is elkészítheted.
Nemcsak a húst, de a zöldségeket is bepácolhatod, de ha így teszel, akkor maximum fél órát áztasd őket a marinádban.
Hozzávalók:
fejenként egy csirkemell
nyári zöldségek vegyesen
1 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
2 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
4 evőkanál sherry
1 evőkanál szójaszósz
1 csipet őrölt bors
fél teáskanál szegfűszeg
4 evőkanál hideg fekete tea
A húst és a zöldségeket mosd meg, majd azonos méretű kockákra darabold fel. A páchoz a hozzávalókat keverd össze, majd forgasd bele a húsokat és a zöldségeket.
A zöldség- és húskockákat húzd nyársra, majd állandóan forgatva süsd meg szabad tűzön. Ha nincs lehetőséged a szabadban elkészíteni, akkor csomagold be a nyársakat alufóliába, süsd 20 percig, majd csomagold ki, és pirítsd még 10 percet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése