Keresés ebben a blogban

2014. február 19., szerda

Vacsoraötletek

Mit főzzek vacsorára ? Szerintem ez az a kérdés, ami a leggyakrabban átfut a nők agyán, mert ugye a vacsora legyen gyors,  könnyű és tápláló egyben, és lehetőleg ne kelljen hozzá túl sok hozzávaló. Íme egy pár ötlet a korábbi receptekből :

Paradicsomos csirke
Hozzávalók:
•5 dl paradicsompüré
•4 csirkemell filé
•2 evőkanál liszt
•1 fej vöröshagyma
•olaj
•szárított petrezselyem

A csirkemelleket csíkozd fel. A hagymát pici olajon pirítsd meg, és tedd bele a húst. Önts rá egy kis vizet, és párold majdnem puhára. Tedd rá a lisztet, öntsd rá a paradicsompüréhez kevert petrezselymet, és főzd puhára.

Almás csirkemell
Hozzávalók:
•4 csirkemell filé
•2 alma
•fél dl olaj
•szárnyas-fűszersó

A csirkemelleket picit klopfold ki. Fűszerezd be, és pici olajon pirítsd meg a szeleteket. Egy tepsibe fektesd bele őket, majd a felszeletelt almákat tedd a tetejükre. Alufóliával takard be, és süsd meg.

Zaftos csirkemell
Hozzávalók:
•1 kg csirkemell
•3 dl növényi tejszín
•3 tojás
•5 dkg margarin
•liszt
•só

A csirkemellet csíkozd fel, és forgasd bele a lisztbe, majd a tojásba. Egy margarinnal kikent jénaiba tedd bele a húst. A tejszínt sózd , ízesítsd ízlés szerint. Öntsd rá a húsra, és süsd meg.

Mézes-mustáros csirkemell
Hozzávalók:
•4 csirkemell filé
•méz
•mustár
•só
•bors
•pirospaprika
•olívaolaj

A mézet és a mustárt keverd össze, és fűszerezd ízlés szerint. A csirkemellek mindkét oldalát alaposan kend be ezzel a keverékkel. Fektesd a húsokat tepsibe, és önts rájuk olívaolajat. Fedd le a tepsi tetejét alufóliával, és süsd meg a húst előmelegített sütőben. Ha a hús már puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg egy kicsit.


Virsli tésztában
Hozzávalók :
 10 db virsli ( tejmentes )
1 cs. leveles tészta ( tejmentes )
1 tojás
mustár vagy ketchup ízlés szerint
szezámmag

Elkészítés : 
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a leveles tésztát. 10 db 2-3 cm széles csíkot vágunk belőle.
Előkészítjük a virsliket. Ízlés szerint ketchuppal vagy mustárral kenjük meg.
A tésztaszalagokat kisebb átfedéssel, spirálosan rátekerjük a virslire.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. Villával felvert tojással megkenjük a tetejüket. Megszórjuk  szezámmaggal.
Előmelegített sütőben, 200 fokon pirosra sütjük.

Nagyon fontos,hogy elolvassuk a virsli és a leveles tészta csomagolását,és tejmenteset válasszunk !


Currys rizottó


Hozzávalók:

2 tasak gyorsrizs, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg csirkemell filé, 1 piros húsú paprika, 15 dkg konzerv kukorica, 1 teáskanál szárított gyömbér, 1 kávéskanál curry, 1 kávéskanál csípős paprikakrém, 2 tojás, kevés olaj

Elkészítés:
Az olajon üvegesre pirítjuk a megpucolt, apróra vágott hagymát, közben feltesszük főni a rizst. A hagymához adjuk a húst, a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon lepirítjuk.
A megfőzött, lecsöpögtetett rizst, a piros húsú paprikát és a kukoricát a húshoz adjuk. Felforrósítjuk, majd a curryvel, a paprikakrémmel fűszerezzük. Utolsó lépésként a tojásokat felverjük, a rizses húshoz adjuk, és addig keverjük, míg a tojás megsül.

Húsos penne
Hozzávalók :
30 dkg csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
8 evőkanál mélyhűtött vegyes zöldség
30 dkg penne tészta
1 cs. petrezselyem
4  levél friss bazsalikom

A felkockázott csirkehúst az olajon a zöldséggel együtt lepirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Kevés vizet öntünk alá és megpároljuk. Közben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd a zöldséges húshoz keverjük. Az egészet megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel, és állandó keverés mellett még két percig forraljuk.


Tejberizs gyümölccsel                
Hozzávalók:
15 dkg rizs
fél liter rizs- vagy szójatej
2 dl  víz
egy  evőkanál Liga margarin
ízlés szerint cukor
20 dkg  gyümölcs

A rizst feltesszük főni a vízzel,majd beletesszük a tejet és a margarint is. Ha a rizs megpuhult és kellően besűrűsödött a tejberizs,akkor cukrozzuk és friss gyümölccsel tálaljuk.


Vegetáriánus uzsonnakrém                         

Hozzávalók:
2,5 dl paradicsomlé
10 dkg vörös lencse
egy kis sárga paprika
bors
bazsalikom

Felforraljuk a paradicsomlét. Hozzáadjuk a lencsét és kis lángon 5-10 perc alatt puhára főzzük,majd pürésítjük. A megmosott,megtisztított paprikát apróra reszeljük,majd a lencsemasszához keverjük és ízesítjük. A hűtőszekrényben tisztára mosott csavaros üvegben 5 napig áll el.


Káposztás oldalas
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
1 kg oldalas
bors
fokhagyma
olaj

Elkészítés:
A tepsit olajjal megkenjük. Az edénybe terítjük a savanyú káposztát. Ha valaki nem kedveli a savanyú ízt, a káposztát kissé kinyomhatja, hogy kevesebb leve legyen. Az oldalast bordánként szétvágjuk, és a káposztán elrendezzük. Kevés vizet öntünk alá. A fokhagymát rászeleteljük az ételre, borsozzuk, ha kell, sózzuk. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben sütjük. Ha a hús megpuhult, a fóliát levesszük, és a húst pirosra sütjük.


Remélem mindenki talált a receptek között kedvére valót !







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése