Currys csirkeleves
Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma
1 csirkemell filé kis csíkokra vágva
4 közepes burgonya kockára vágva
2 piros húsú paprika kockára vágva
1 evőkanál liszt
2 kávéskanál curry
1 zöldségleveskocka
egy marék mazsola
2 dl növényi tejszín
só, bors
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, párold üvegesre az olajon, majd süsd rajta fehéredésig a csirkemellet. Add hozzá a burgonyát és a paprikát, és forrald össze. Még mielőtt kilehelné a levét a csirke, szórd meg a liszttel, kicsit pirítsd meg, majd szórd rá a curryt, és öntsd fel 1 liter vízzel. Add hozzá a leveskockát, sózd és borsozd ízlés szerint, forrald fel. Tedd bele a mazsolát, főzd még negyed órát, majd öntsd fel a növényi tejszínnel, és épp hogy forrald fel.
Krémes zöldségleves
Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma kockára vágva
3 közepes burgonya kockára vágva
40 dkg mirelit brokkoli
40 dkg mirelit karfiol
1 liter tyúkhúsleves (kockából)
1 gerezd fokhagyma pépesítve
¼ teáskanál szerecsendió
1 dl növényi tejszín
só, fehér bors, gyömbér
3 evőkanál Liga margarin
3 evőkanál liszt
Elkészítés:
A kisebb kockára vágott burgonyát süsd meg az olajon a hagymával, míg a hagyma üveges nem lesz. Szórd bele a mirelit zöldségeket, öntsd fel a levessel, és fűszerezd meg. Mire felforr, a zöldségek nagyjából megpuhulnak (hagyhatod még 5 percig), akkor vedd le a tűzről és öntsd fel a növényi tejszínnel. Készíts közepesen sült rántást a Liga margarinnal és a liszttel, keverd a leveshez, és forrald össze, hogy besűrűsödjön
.
Zöldséges marhahúsleves
Hozzávalók:
1 kg marhahús kockára vágva
6 szál sárgarépa negyedbe vágva
4 szál zeller 5 centis darabokban
2 közepes fej hagyma vastag szeletekre vágva
3 gerezd fokhagyma
15 dkg konzerv paradicsomkocka
2 teáskanál szárított kakukkfű vagy oreganó
2 evőkanál olaj
1,5 l marhahúsleves (lehet kockából)
3 evőkanál liszt
só, bors
Elkészítés:
Egy nagy lábosban forrósítsd fel az olajat, és pirítsd meg rajta a húst. Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, forgasd össze, majd húzd félre. Szűrőlapáttal szedd ki a húst, majd az újrahevített olajon süsd 5 percig a répát, a zellert, a hagymát és a paradicsomot. Keverd simára a húslevest a liszttel, öntsd fel vele a zöldségeket, tedd vissza a lábosba a húst, add hozzá a fokhagymagerezdeket, és forrald fel. Kis lángon, lefedve főzd 45 percig, majd fedő nélkül még 10 percig, vagy amíg a hús megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése