
Hozzávalók :
1 kg érett fürtös koktélparadicsom
4 nagy salátaparadicsom
4 gerezd fokhagyma
2 kis lila hagyma
4 evőkanál balzsamecet
egy kis csokor friss bazsalikom
olívaolaj
só
Szedjük le a fürtös paradicsom szárát, a nagy paradicsomokat vágjuk négyfelé, és tegyük mindet tepsibe. Nyomjuk rá a fokhagymát, locsoljuk meg olívaolajjal, és sózzuk meg.15 percig süssük a sütő felső rácsán. Vágjuk durvára a hagymát, sózzuk meg és olívaolajon pároljuk üvegesre. Locsoljuk rá a balzsamecetet és hagyjuk elfőni a levét. A paradicsomot vegyük ki a sütőből és tegyük a hagymához. Most már csak össze kell turmixolnunk a friss bazsalikommal. Nekem túl sűrű volt , ezért zöldséglevessel felhígítottam. Lehet bele chilit is tenni, de én a csípőset nem szeretem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése