Almafőzelék burgonyával ( 4-6 hónapos kortól )
Hozzávalók:
1 burgonya
2 alma
Az almát és a burgonyát
külön-külön megpároljuk,majd a burgonyát és az almát az alma főzővizével
pépesítjük.
Brokkoli burgonyával ( 6-7 hónapos kortól )
Hozzávalók:
2-3 brokkolirózsa
1 burgonya
köménymag
olaj
A brokkoli kemény szárát és a
burgonyát 6 percig pároljuk,majd hozzáadjuk a brokkolirózsákat is és 2 szem
köménymagot,és készre pároljuk a zöldségeket. A főzeléket főzővízzel pépesítjük
és kevés olajat adunk hozzá. Illik hozzá a csirkehúspüré.
Burgonyapüré banánpéppel ( 6-7 hónapos kortól )
Hozzávalók :
1 burgonya
fél banán
A burgonyát
megpároljuk,főzővízzel pépesítjük és hozzákeverjük a pépesített banánt.
Burgonyapüré ( 4-6 hónapos kortól )
Hozzávalók:
2 burgonya
víz
A feldarabolt burgonyát annyi
vízben pároljuk 15 percig,amennyi ellepi.A forró gőzben hagyjuk megpuhulni. Áttörjük,majd
pár kanál főzővízzel gyors kevergetéssel kis lángon pürésítjük.
Céklapüré ( 5 hónapos kortól )
Hozzávalók:
1 burgonya
10 dkg cékla
A céklát és a krumplit
megtisztítjuk,feldaraboljuk és annyi vízzel öntjük fel,amennyi ellepi. Puhára
pároljuk,végül kevés főzőlével együtt pürésítjük.
Cukkini csirkehússal ( 5 hónapos kortól )
Hozzávalók:
1 közepes cukkini
fokhagyma
olaj
1 burgonya
1 kis darab csirkehús
petrezselyem
A fokhagymát lereszeljük és az
olajon megfuttatjuk. A megtisztított ,megmosott és kockára vágott hozzávalókat
kevés vízben megpároljuk. A végén petrezselyemmel és főzőlével pürésítjük.
Karfiol pulykahússal ( 5 hónapos kortól )
Hozzávalók:
pár karfiolrózsa
1 sárgarépa
1 paradicsom
olaj
petrezselyem
kevés hagyma
pulykahús
A zöldségeket
megtisztítjuk,megmossuk és feldaraboljuk. A húst szintén megmossuk és két centis kockákra vágjuk. Az olajon
megfuttatjuk a hagymát,majd beletesszük a karfiolrózsákat és a többi
hozzávalót. Kevés vízzel felöntjük és megpároljuk,majd ha elkészült,főzőlével
pürésítjük.
Kínai kel csirkehússal ( 5 hónapos kortól )
Hozzávalók:
1 sárgarépa
1 burgonya
10 dkg kínai kel
kevés hagyma
csirkemell
olívaolaj
Az olívaolajon megfuttatjuk az
apróra vágott hagymát,majd beletesszük a megtisztított,megmosott és feldarabolt
hozzávalókat. Felöntjük vízzel és puhára pároljuk. A végén az egészet a
főzőlével pürésítjük.
Paradicsomos burgonya ( 6-7 hónapos kortól )
Hozzávalók:
10 dkg burgonya
2 paradicsom
1 kis zellerlevél
kevés olaj
A burgonyát megpároljuk. A
paradicsomot forró vízbe mártjuk és a héját lehúzzuk. Kevés ideig forraljuk a
zellerlevéllel és pár kanál vízzel,majd összekeverjük a burgonyapürével.
Salátafőzelék ( 6-7 hónapos kortól )
Hozzávalók:
10 dkg tisztított saláta
5 dkg tisztított burgonya
olaj
citromlé
A salátát és a burgonyát
felaprítjuk,és 15 percig pároljuk 3
dl vízben. Pépesítéskor kevés olajat,tálaláskor pár
csepp citromlevet adunk hozzá. Pulykahúspürével is tálalhatjuk.
Sárgarépapüré burgonyával (
4-6 hónapos kortól )
Hozzávalók:
1 sárgarépa
1 burgonya
A sárgarépát kisebb,a burgonyát
nagyobb darabokra vágva együtt pároljuk,majd főzővízzel pépesítjük.
Spenót burgonyával ( 6-7 hónapos kortól )
Hozzávalók:
10 dkg tisztított spenótlevél
5 dkg burgonya
A spenótot levelenként
megmossuk,szárait letépjük.4-5 percig főzzük,majd hideg vízzel leöblítjük,hogy
szép zöld maradjon,és pépesítjük. A
burgonyából pürét készítünk a szokásos módon és hozzákeverjük a
spenótpürét.
Sütőtökfőzelék ( 5 hónapos
kortól )
Hozzávalók:
10 dkg sütőtök
5 dkg burgonya
1 mokkáskanál olaj
A sütőtök- és burgonyakockákat
annyi vízben pároljuk puhára,amennyi éppen ellepi. Pépesítéskor adjuk hozzá az
olajat. Marhahúspüré illik hozzá.
Zöldborsófőzelék ( 6-7 hónapos
kortól )
Hozzávalók:
15 dkg zöldborsó
1 szál petrezselyemzöld
A zöldborsót a finomra vágott petrezselyemmel
megpároljuk,majd pépesítjük.
Burgonyapürével és májpürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése