Sütőtökből sokféle formájú és nagyságú létezik. Amint a
színe is mutatja, nagyon gazdag béta-karotinban. A népi gyógyászat különösen
alkalmasnak tartja a sütőtököt légzőszervi panaszok gyógyítására, és
nyugtatószernek emésztőszervi problémák esetére.
Hozzávalók:
30 dkg Liga margarin, 30 dkg cukor , 2 teáskanál fahéj, 1
csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 40 dkg liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna, 10
dkg étcsokoládé, 40 dkg megsütött sütőtök, 1 csipet só, 10 dkg darált dió
Elkészítés:
Egy keverőedényben habosra keverjük a margarint, hozzáadjuk
a cukrot, a vaníliás cukrot, egy kis idő elteltével a tojást és a tököt is. Egy
másik edényben összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a fűszereket,
a csokoládét, és a diót. Óvatosan, apránként a tökös keverékhez adagoljuk, majd
alaposan összekeverjük.
Egy sütőlapra sütőpapírt helyezünk és evőkanál segítségével
diónyi halmokat teszünk rá a tésztából. Forró sütőben 150 fokon 20-25 percig
sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd jól zárható dobozban, üvegben hetekig el tudjuk
tárolni a tökös kekszeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése