Keresés ebben a blogban

2014. október 14., kedd

Ropogós csirkecomb tepsis krumplival


Hozzávalók:

6 egész csirkecomb
1 kg krumpli
2  fej vöröshagyma
3  paradicsom
3 gerezd fokhagyma
őrölt rozmaring
olívaolaj, só, bors

Elkészítés :

Először mosd meg a csirkecombokat, majd  sózd és borsozd be őket, és tedd félre. Ezután pucold meg a krumplit, és tedd fel főni enyhén sós vízben. A fokhagymát egy kisebb tálkába nyomd ki, adj hozzá olíva olajat, és tedd félre. A hagymát pucold meg, vágj belőle jó széles karikákat, a paradicsomból szintén, és szórd szét őket a tepsi alján. Ezután jöhet rájuk a félig főtt krumpli. A csirkecombokat kend be jó alaposan a fokhagymás olajjal, majd helyezd el őket a tepsiben. A maradék fokhagymás olajat szét a krumplin. Szórj az egészre a rozmaringból, majd dugd be az előmelegített sütőbe nagyjából egy órára, ennyi idő alatt szép ropogósra sül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése