Hozzávalók:
- ponty
- fűszerpaprika
- fokhagyma
- étolaj
- víz
- só
Elkészítése:
- A pontyot megtisztítjuk,fejét és farkát eltávolítjuk,kizsigereljük, az egyik oldalát a gerincig 1-2 cm-enként bevagdossuk, majd kívül-belül megsózzuk.
- Utána a fokhagymákat megtisztítjuk, összetörjük, majd a pirospaprikával összekeverjük. Ezek után a vágatokba betöltjük.
- A tepsibe vagy jénai tálba beleöntjük az olajat és a vizet, majd rátesszük a pontyot. 40-45 perc alatt elkészül, közben 5 percenként locsolgassuk meg saját szaftos levével.
- Héjában sült burgonyával és csemegeuborkával kiválló, de bármivel fogyasztható, ki mit szeret, vagy éppen mi van otthon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése