Hozzávalók
:
450
g alma meghámozva és darabokra vágva
500
g aszalt gyümölcs
1
narancs héja
150
ml borecet
350
g világosbarna cukor
1
teásk. szegfűbors
1
teásk. fahéj
1
teásk. szegfűszeg
1
teásk. reszelt szerecsendió
1
teásk. gyömbér por
Tegyük
a hozzávalókat egy fazékba. Alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a
cukor feloldódik, majd a keveréket
forraljuk fel, és 40 - 45 percig lassú tűzön, időnként megkeverve főzzük, amíg
be nem sűrűsödik. A kész csatnit hagyjuk állni használat előtt kb. 1 hónapig. Ez
a pikáns csatni remek kiegészítője lesz a karácsonyi vacsorának.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése