Keresés ebben a blogban

2013. december 5., csütörtök

Karácsonyi chutney

Hozzávalók :

450 g alma meghámozva és darabokra vágva
500 g aszalt gyümölcs
1 narancs héja
150 ml borecet
350 g világosbarna cukor
1 teásk. szegfűbors
1 teásk. fahéj
1 teásk. szegfűszeg
1 teásk. reszelt szerecsendió
1 teásk. gyömbér por


Tegyük a hozzávalókat egy fazékba. Alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a cukor feloldódik, majd  a keveréket forraljuk fel, és 40 - 45 percig lassú tűzön, időnként megkeverve főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A kész csatnit hagyjuk állni használat előtt kb. 1 hónapig. Ez a pikáns csatni remek kiegészítője lesz a karácsonyi vacsorának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése