Keresés ebben a blogban

2010. december 1., szerda

Csokisoufflé



Hozzávalók:
10 dkg 70 %-os étcsokoládé, 10 dkg puha vaj, 2 tojás, 8 dkg cukor, 4 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor,  2 evőkanál porcukor a díszítéshez

Elkészítés:
A vajat és a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a cukrot és a tojást habosra verjük, a lisztet átszitáljuk a sütőporral. Ezeket finoman összeforgatjuk.

A muffinformát vajjal kikenjük, meghintjük kristálycukorral, majd megtöltjük a csokikrémmel és 170 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.

Ne hagyjuk a sütiket tovább a sütőben, mert a közepe megkeményedik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése