Keresés ebben a blogban

2010. november 15., hétfő

Tepsis sütőtökragu kolbásszal és babbal


Hozzávalók:
50 dkg sütőtök
50 dkg szárazbab
50 dkg füstölt kolbász
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db paradicsom
3 dl húsleves
1-2 evőkanál cukor
1-2 evőkanál vaj
bors
petrezselyem
Elkészítés:
A vajat felhevítem egy lábasban, és 5 perc alatt megpirítom rajta a karikákra vágott kolbászt. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, lefedem, és 5 percig párolom. Ezután hozzákeverem a megtisztított, felkockázott sütőtököt, a cukrot, az apróra vágott paradicsomokat, a babot és a petrezselymet is. Felöntöm a húslevessel, sózom, borsozom, alaposan összekeverem. Amikor már rotyog a ragu, óvatosan átöntöm egy tűzálló tálba vagy tepsibe, és 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése