Keresés ebben a blogban

2010. november 26., péntek

Mangómorzsa

Hozzávalók 4 személyre:

2 darab érett mangó
4 evőkanál kristálycukor
10 dkg liszt
10 dkg zabpehely
10 dkg Liga vaj
3 dkg barna cukor
csipet só
1 dl narancslé

Hámozzuk meg a mangókat, a húsukat kockázzuk fel. Tegyük a gyümölcsöt egy tűzálló tál aljára, szórjuk rá a cukrot, öntsük rá a narancslevet. Keverjük össze a lisztet a barna cukorral és a csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott, szoba-hőmérsékletű vajat. Morzsoljuk össze kézzel a tésztát (ne álljon össze, maradjon morzsalékos állagú). Szórjuk rá a morzsát a mangóra, majd 180–200 fokra előmelegített sütőben süssük 30-35 percig, míg aranybarna lesz a teteje. 10 perc pihentetés után, langyosan tálaljuk.

Elkészítés: 15 perc
Sütés: 30 perc

Tipp: Még finomabb lesz, ha a morzsába reszelünk egy kevés friss gyömbért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése