Keresés ebben a blogban

2010. november 29., hétfő

Karácsonyi gyümölcstorta

Hozzávalók:
20 dkg mazsola
20 dkg aszalt gyümölcs (szilva,sárgabarack, füge)
4 db tojás
1 db rumaroma
2,5 dl cukor
9 dl liszt
25 dkg Liga vaj
3 dl hideg víz
1 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A margarint, a cukrot és az apró darabokra vágott aszalt gyümölcsöt, a vizet és a szódabikarbónát feltesszük a tűzre, és 5 percig kis lángon, állandó keverés mellett főzzük. Mikor kihűlt, beletesszük a rumaromát, és egy éjjelre letakarva állni hagyjuk. Nem kell hűtőbe tenni. Másnap összekeverjük a lisztet a sütőporral, az egész tojásokkal és a gyümölccsel. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk alufóliával, és beleöntjük a masszát. Majd 150 fokos sütőben kb. 1,5-2 óra alatt készre sütjük. Ha teljesen kihűlt, alufóliába csomagoljuk, és 1-2 napig úgy hagyjuk állni. Nem kell hűtőbe tenni. Majd csokoládéval leöntjük, és ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés:
Marcipánnal is be lehet vonni a tortát, de csokoládéval is finom. Én kókuszreszelékkel szórtam meg, így a téli hóesést idézi elénk az ünnepi asztalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése