Keresés ebben a blogban

2010. november 26., péntek

Gránátalmás-körtés csirke rozmaringgal

Hozzávalók 4 személyre:

1 egész tanyasi csirke
2 darab gránátalma
3 darab körte
fél dl száraz fehérbor
7-8 ág rozmaring
5 dkg Liga vaj
só, bors

Kenjünk ki vajjal egy sütőtálat. Mossuk és szárítsuk meg a csirkét, kenjük be a bőrét vajjal.
Sózzuk, borsozzuk, helyezzünk el benne 1 darab pucolt körtét. Tegyük mellé a rozmaringágakat, egyet-kettőt dugjunk be a csirke belsejébe. Pucoljuk meg, negyedeljük fel a többi körtét, és szedegessük ki másfél gránátalma magjait, ezeket szintén dobjuk a tálba. Öntsük alá a bort, fedjük le alufóliával, és süssük 1 órán át 160 fokon. Vegyük le a fóliát, süssük tovább 50-60 percet, még mindig 160 fokon, majd 15 percet 25 fokon. Amikor kész, szórjuk rá a maradék gránátalmaszemeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése