Keresés ebben a blogban

2010. november 26., péntek

Édesburgonyás gnocchi szalonnával

Az édesburgonya zamata leginkább a sütőtökre, állaga a burgonyáéra hasonlít, most gnocchiban bizonyít.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg édesburgonya
kb. 25-30 dkg liszt
1 tojás
15 dkg füstölt húsos szalonna
5 dkg mazsola
5 dkg mogyoró
3 dkg vaj
só, bors

Főzzük meg héjában az édesburgonyát, majd amikor langyosra hűlt, pucoljuk meg, törjük össze villával. Adjuk hozzá a tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz, sózzuk. Gyúrjuk össze a tésztát, majd lisztezett munkafelületen sodorjunk belőle kígyókat. Ezekből vágjunk 2 cm-es darabkákat.
Kockázzuk fel a szalonnát, süssük zsírjára, majd adjuk hozzá a vajat, a mazsolát és a mogyorót, süssük őket tovább pár percig. Lobogó, sós vízben főzzük ki a gnocchikat, szűrjük le, majd keverjük el őket a feltéttel.

Tipp: Ha héjas mogyorót kapunk, 250 fokos sütőben süssük, míg elkezd pattogni, akkor vegyük ki, ezután könnyen lejön róla a barna hártya.

Elkészítés: 40 perc
Főzés: 15 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése