Keresés ebben a blogban

2010. november 28., vasárnap

Angol csokis tallér

Hozzávalók:
2,5 dl liszt
2,5 dl cukor
1 csomag vaníliás cukor
2,5 dl kakaópor
1 db tojás
pici só
1 csomag sütőpor
25 dkg Liga vaj
ízlés szerint esetleg dió, mogyoró
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk,majd tallérokat formálunk belőle. A tallérok átmérője kb 2,5-4 cm legyen, a vastagságuk max. 1 cm. Azért kell csak ekkora, mert szét fognak terülni.
Helyezzük kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe a tallérokat. Ha rendes, nagy tepsiben sütjük, egymás mellé hármat tegyünk, kisebb tepsibe kettőt.
Ezután előmelegített, 180 fokos sütőbe rakjuk, és 10-15 percig sütjük. Folyamatosan figyeljünk, mert gyorsan megég! Az idő előrehaladtával egyre rövidül a sütési idő.
Először szuflészerű a süti (amikor hozzáérünk, ott marad az ujjunk nyoma), majd kezd megszilárdulni. Ilyenkor kell kivenni, és hideg helyre vinni hűlni, végül lapáttal óvatosan felszedni őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése