Keresés ebben a blogban

2010. október 27., szerda

Tőkehal pórélevélben sütve


Hozzávalók :
1 konyhakész kb. 1 kg-os tőkehal
3 evőkanál citromlé
1 cs. petrezselyem
1 cs. kapor
1 vastag szál póréhagyma
50 dkg burgonya
50 dkg sárgarépa
20 dkg mogyoróhagyma
3 dl zöldségleves kockából
4 dkg vaj
A halat megmossuk, citromlével, sóval, borssal bedörzsöljük. A zöldfűszereket leöblítjük. A pórét megtisztítjuk, óvatosan szétbontjuk, hogy a levelek épek maradjanak. A krumplit, a répát meghámozzuk, megmossuk, negyedekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk. Vizet forralunk , és a póréhagyma zöld leveleit 5 percig főzzük benne, hogy megpuhuljanak. A halat körbetekerjük a pórélevelekkel, és hosszúkás hőálló tálra fektetjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A krumplit, a sárgarépát és a hagymát a felforrósított zöldséglevesben 5 percig előfőzzük, majd a zöldségeket a hal köré szórjuk. Fűszerezzük, majd ráöntjük a főzőlevet is. A sütőedényt lefedjük alufóliával, és a halat 45 percig pároljuk. A sütési idő letelte előtt 10 perccel levesszük a fóliát,a halat vajjal meglocsoljuk, a maradék zöldfűszerrel megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése